Kunststof aanrijdbeveiliging

Kunststof aanrijdbeveiliging van STOMMPY®: Intelligent eenvoudig!

Telefoon: 0344 - 578505 | productselector

×

Waarschuwing

Joomla\CMS\Cache\Storage\FileStorage::_deleteFolder JFolder: :verwijderen: Kan de map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/stommpynl/subsites/stommpy.nl/cache/page
kunststof-aanrijdbeveiliging.jpg

In dit artikel krijgt u meer achtergrond informatie over de tot standkoming van onze producten en de werking hiervan.

Wat is een energie absorberende kunststof aanrijdbeveiliging precies?

Onze aanrijdbeveiliging zorgt er voor dat de energie welke bij een eventuele aanrijding vrij komt op een dusdanige wijze wordt opgenomen en verdeeld dat het te beschermen object niet wordt geraakt. Het ontwerpen van een adequate aanrijdbeveiliging is geen eenvoudige taak. Het is van belang om een perfecte balans te realiseren tussen de weerstand van het product (bijvoorbeeld een afschermpaal) en de vloer waarin het product wordt verankerd. 
Het STOMMPY® Shockproof project is het resultaat van de opgedane ervaring in de jaren doorgebracht op het veld, verrijkt met de uitstekende know-how van onze lange-termijn partners welke experts zijn in de productie en R&D van nieuwe technische polymeren. Deze partners zijn ondermeer deskundigen van de Universiteit van Modena (bekend om hun actieve samenwerking met Ferrari, Maserati, etc.), welke ons ondersteunen bij de berekeningen en de methodologie van onze crashtests.
 
Wat gebeurt er bij een aanrijding?

Bij een aanrijding met bijvoorbeeld een vorkheftruck komt ale kinetische energie in een fractie van een seconde vrij tegen de aanrijdbeveiliging. Het gevolg is dat in de praktijk stalen buizen en vangrail worden verpletterd of dat het verankeringssysteem uit de grond wordt getrokken.

Dit wordt mede veroorzaakt omdat er een totaal gebrek aan elasticiteit en absorberend vermogen is van de constructie zelf zodat verankeringen afbreken zelfs bij een lagere waarde van vrijkomende energie. 

De innovatieve STOMMPY® schokbestendige aanrijdbeveiliging combineert het begrip "elasticiteit" met "geplande vervorming". De elasticiteit van het materiaal, alsmede de geplande vormverandering van specifieke componenten, speelt een cruciale rol in de verspreiding van de energie welke vrij komt bij een aanrijding. Des te hoger de hoeveelheid energie welke de aanrijdbeveiliging kan opnemen des te meer deze bestand is tegen aanrijding. Met het onderzoek naar nieuwe materialen, nieuwe berekeningsprogramma's, een uniek verankeringssysteem en tal van crashtests, zijn we in staat gebleken om het weerstand niveau aanzienlijk te verhogen. Ook is het systeem efficiënter in plaatsing en onderhoud dan de traditionele systemen. 

 
Onderscheidende kenmerken 

  • De ontwikkeling van Tecklene®, een kunststof materiaal dat een elastisch en progressieve gecontroleerde vervorming biedt. (Meer over Tecklene®)
  • Het volledig massief zijn van de elementen waardoor er meer energie kan worden geabsorbeert en verspreid. 
  • Een bijzonder doeltreffend systeem voor het verankeren van de aanrijdbeveiliging aan de vloer.  (Meer over FIXA Block System).

fixa block logo

FIXA Block System®: Innovatief verankeringssysteem bestendig tegen extreme trekkrachten.

lees meer

tecklene logo

De ideale grondstof om kunststof aanrijdbeveiliging mee te produceren.

lees meer

Toepassingen

Onze producten worden toegepast in bedrijfspanden, distributiecentra, ziekenhuizen, parkeergarages, koelcellen, vriescellen en dragen bij aan de veiligheid van de werknemer. 

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.