Tecklene®

Kunststof aanrijdbeveiliging van STOMMPY®: Intelligent eenvoudig!

Telefoon: 0344 - 578505 | productselector

×

Waarschuwing

Joomla\CMS\Cache\Storage\FileStorage::_deleteFolder JFolder: :verwijderen: Kan de map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/stommpynl/subsites/stommpy.nl/cache/page

Het perfecte materiaal voor kunststof aanrijdbeveiliging? Het is Tecklene®!


tecklene logoTecklene® is een polymeer met een hoogwaardige technische prestaties en is het resultaat van praktijkervaring en onderzoek uitgevoerd door onze afdeling R&D in samenwerking met gerenommeerde business partners. Een specifiek en op maat gemaakt materiaal in staat om de beste prestaties te bieden bij de productie en toepassing als kunststof aanrijdbeveiliging.

 

Wat maakt Tecklene® het beste materiaal voor kunststof aanrijdbeveiliging?

Tecklene® is een chemische verbinding afgeleid van de polymerisatie van ethyleen, gemengd met verschillende andere stoffen en crosslinkers geselecteerd op basis van de ideale kenmerken voor de constructie van kunststof aanrijdbeveiliging.

Mechanische eigenschappen

Tecklene® is in staat om de meest krachtige schokken te weerstaan. Deze kenmerken vloeien voort uit de bepaalde lengte van de moleculaire structuur en de bijzondere productieproces, samen met specifieke actieve katalysatoren en verknopingsmiddelen in hele polymerisatiereactie. Hierdoor ontstaat een grote weerstand waardoor het breekpunt moeilijk kan worden bereikt. 

Chemische eigenschappen

Tecklene® heeft een hoge stabiliteit en chemische inertie. Deze eigenschap maakt het zeer goed bestand tegen water, zoutoplossingen, zuren, logen, alcohol en benzine. Beneden 60° C is Tecklene® onoplosbaar in alle organische oplosmiddelen. Tecklene® is reukloos, smaakloos en fysiologisch onschadelijk, en is gecertificeerd als niet-giftige stof en om deze reden bijzonder geschikt voor gebruik in de levensmiddelen verwerkende industrie, farmaceutische industrie, ziekenhuizen en andere omgevingen welke dienen te voldoen aan de HACCP-normen.

Temperatuur

Een bijzonder kenmerk van dit polymeer is de mate van stabiliteit van de molecuulstructuur bij temperaturen tussen 50° C en -30° C. Kortom er zijn vrijwel geen beperkingen welke toepassing van deze producten niet mogelijk maakt en waarbij haar bijzonder eigenschappen in stand blijven.

Hoge elasticiteit

Tecklene® heeft buitengewone elasticiteit, dat is een fundamenteel kenmerk voor het absorberen en verdelen van de energie tijdens een botsing.

Onbreekbaar

Dankzij de unieke chemische-fysieke structuur, gekenmerkt door lange moleculaire ketens, zal een product gemaakt van Tecklene® niet breken of kraken tijdens heftige aanrijdingen, waardoor er absoluut geen materiaal vrij komt in de omgeving. Dit in overeenstemming met de normen van veiligheid en hygiëne volgens EU richtlijn 1935/2004 CEE.

Gladde oppervlakte

Zoals eerder vermeld worden tijdens het fabricageproces van Tecklene® enkele bijzondere chemische eigenschappen verkregen. Een zeer belangrijk kenmerk is de extreem gladde oppervlakte. Dit is zeer belangrijke eigenschap om hechting van vuil te voorkomen maar zorgt er eveneens voor dat bijvoorbeeld vlees- en rolcontainers niet vastlopen wanneer langs de profielen oprollen. 

Niet-Toxisch

Tecklene® is getest en bewezen fysiologisch onschadelijk. Met dit certificaat zijn onze producten een veilige optie voor gebruik in veeleisende omgevingen zoals voor de voedingsindustrie.

Milieuvriendelijk

Gezien de niet-toxiciteit en het feit dat de producten 100% recyclebaar zijn is Tecklene® een mileuvriendelijk alternatief.

Opvallendheid en kleurvastheid

Onze producten worden geleverd in twee kleuren. De gele kleur (RAL-1023) is goed zichtbaar en herkenbaar en geeft een signaal af. De hygiëne producten worden geleverd in een witte kleur (RAL-9010). De kleurvastheid van al onze producten is hoog en u mag rekening houden met het feit dat er geen kleurverlies zal optreden ongeacht eventuele aanrijdingen of beschadigingen. Indien gewenst is het mogelijk, op projectbasis, om onze producten uit te voeren in nagenoeg iedere RAL kleur.

fixa block logo

FIXA Block System®: Innovatief verankeringssysteem bestendig tegen extreme trekkrachten.

lees meer

Toepassingen

Onze producten worden toegepast in bedrijfspanden, distributiecentra, ziekenhuizen, parkeergarages, koelcellen, vriescellen en dragen bij aan de veiligheid van de werknemer. 

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.